Социјалисти изабрали Пару, опозиција Гваида на чело Конгреса

Социјалисти председника Николаса Мадура изабрали су Луиса Пару за председника Конгреса пошто је војска спречила опозиционог лидера Хуана Гваида да уђе у парламент, након чега је опозиција испред зграде одржала седницу и поново га изабрала на ту функцију.

Спречавање уласка опозиције у парламент и избор Паре, Гваидове присталице најпре су окарактерисале као "парламентарни пуч".

"Упозоравамо свет да Мадуров режим жели да изведе парламентарни пуч са социјалистима и да руководство Националне скупштине положи заклетву против воље парламентарне већине", написао је опозициони посланик Карлос Валеро на Твитеру.

Посланици који су покушали да уђу у зграду рекли су за Ројтерс да су морали да прођу неколико контрола од стране полиције и војске и да је на сваком пункту био заустављен неко од њих.

За то време социјалисти су преузели контролу над седницом и именовали Пару за председавајућег парламента, наводи Ројтерс.

Пре годину дана Гваидо је рекао да му позиција председника парламента омогућује да буде привремени председник Венецуеле.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво