Помпео упозорава Техеран

У америчким ваздушним ударима на милиције у Ираку и Сирији, које подржава Иран, убијено је и рањено више десетина људи. Амерички државни секретар Мајк Помпео упозорио је Техеран да ће Америка узвратити ако животи Американаца буду угрожени. Ваздушни удари су одговор на убиство једног америчког предузимача у ракетном нападу на војну базу Киркук прошлог петка.

Мете су биле складишта наоружања, командни и контролни центри, а како су саопштили амерички званичници акција је била успешна.

Само у Ираку убијено је 25 бораца из милиције Катаиб Хезболах, а више од 50 рањено - ту групу САД сматрају терористичком организацијом.

"Предузели смо одлучан одговор којим смо јасно ставили до знања да нећемо трпети да Иран предузима акције којима се животи Американаца доводе у опаност. Настављамо да позивамо Иран да се одговорно понаша", рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео. 

Из Техерана је стигла осуда такве акције.

"Америчку војну агресију на ирачко тло и на ирачке снаге снажно осуђујемо као јасан пример тероризма", рекао је Абас Мусави, портпарол МИП-а.

Амерички војни извори рекли су да су у акцији учествовали бомбардери "Еф-15" и да је погођено пет мета милиције Катаиб Хезболах, три на западу Ирака и две на истоку Сирије.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 31. дец 2019, 03:21) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Ne pozvani.....

Niko Vas nije nikada pozvao u Regionu ,,Ostavite na miru Arape,DA sami rese konflikte…...Pero

(понедељак, 30. дец 2019, 15:55) - anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

Uvek ista pesma .