Срушио се чилеански авион са 38 особа, у току потрага за преживелима

Чилеански транспортни авион "херкулес" Ц-130 срушио се са 38 путника и чланова посаде, јављају чилеански медији. Авион је полетео из базе Пунто Аренас и летео је ка Антарктику. У току је потрага за несталим авионом.

Чилеанско ваздухопловство потврдило је да је авион "херкулес" Ц-130 нестао са радарских екрана сат времена пошто је из базе Пунто Аренас полетео ка Антарктику са 38 путника и чланова посаде.

"Претпоставља се да се авион, с обзиром на његову аутономију лета и количину горива, срушио", рекао је шеф операција чилеанског ратног ваздухопловства Франциско Торес на конференцији за новинаре.

Авион "херкулес" Ц-130 полетео је у 16.55 (20.55 по средњоевропском времену) из Пунто Аренаса на југу Чилеа и кренуо ка бази на Антарктику.

Сат касније, контрола летења изгубила је контакт са летелицом, саопштила је чилеанска војска, преноси Ројтерс.

У авиону се налазило 38 особа, 17 чланова посаде и 21 путник. 

Регион у којем је авион нестао у великој мери је пустош настањена пингвинима. 

Генерал ваздушних снага Чилеа Едуардо Москеира рекао је локалним медијима да авион није активирао никакав сигнал за невољу.

Додао је да је авион, којим је управљао искусни пилот, можда морао принудно да слети пошто му је понестало горива, преноси Би-Би-Си.  

Чилеански председник Себастијан Пињера је у посту на Твитеру навео да је "забринут" због нестанка авиона и да надгледа ситуацију из главног града Сантјага.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво