Трамп кренуо у "функционерску" кампању

Амерички председник Доналд Трамп обишао је у Тексасу фабрику технолошког гиганта "Епла", у чијој близини је почела изградња новог кампуса вредног милијарду долара.

Доналд Трамп је са извршним директором "Епла" Тимом Куком посетио фабрику у Остину и истакао да се његови напори да компаније враћају високо плаћене послове у САД дају резултате.

Бела кућа је саопштила да ће председник "из прве руке", од радника, сазнати како се производи састављају у фабрици.

"Видимо почетак веома моћне и важне фабрике", рекао је Трамп, који истиче раст запослености у држави која је кључна за Републиканце пред изборе 2020. године. 

Технолошки гигант "Епл" је, у близини фабрике која производи последњу генерацију "Мекбук про" лаптопова од 2013. године, почео изградњу новог кампуса вредног милијарду долара, пошто се влада САД сагласила да одустане од увођења царина на неке компјутерске делове из Кине.

Тим Кук је раније указао Трампу на проблем који би повишене царине могле да представљају за "Епл", посебно за "ајфон".

Председник је приметио да је "за Епл веома тешко да плаћа царине, ако се такмичи са веома добром компанијом која их не плаћа".

Трампова посета је уследила након најаве "Епла"у септембру да ће наставити да производи у Остину, где планира запошљавање још пет хиљада људи до 2022. године.

Иначе, Трамп је посетио Тексас и прошлог месеца, када је обишао нову "Луј Витонову" фабрику. 

Царински рат САД и Кине приморао је неке компаније да одложе своја улагања, пошто договор две земље, који је објављен у октобру, још увек није коначан.

Америчке царине на кинеску робу, у вредности од 160 милиона долара, почињу да се примењују 15. децембра и погодиће многе америчке потрошаче.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво