Малта: Истрага о убиству новинарке, ухапшен бизнисмен на јахти

Један од најпознатијих бизнисмена на Малти ухапшен је након што је полиција пресрела његову јахту у оквиру истраге о убиству најпознатије истраживачке новинарке у тој земљи Дафне Каруана Галиције.

Фенеч је ухапшен када је полиција нешто пре зоре пресрела јахту и спречила бизнисмена да напусти то медитеранско острво, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Ухапшени бизнисмен је сувласник пословне групе које је добила концесије од малтешке владе да гради гасну електрану на острву.

Фебруара 2017. Дафне Каурана Галиција на свом блогу је објавила текст о тајанственој компанији из Дубаија која је наводино повезана са малтешким политичарима.

Није успела да пронађе доказе који би потрепили те тврдње нити је открила ко је власник компаније. Ројтерс наводи да је касније успео да утврди да је реч о Фенечу.

Претходно су малтешке власти саопштиле да разматрају помиловање мушкарца осумњиченог да је био посредник у том убиству уколико доведе истражитеље до наручилаца убиства новинарке.

Дафне Каруана Галиција убијена је пре две године када је испод њеног аутомобила експлодирала подметнута бомба, а до сада су ухапшене три особе за које се сматра да су извршиле убиство.

број коментара 0 Пошаљи коментар