Ненси Пелоси ненајављено у Авганистану

Председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси посетила је ненајављено Авганистан, заједно са високим званичницима Конгреса, саопштено је из њене канцеларије.

После кратке посете Јордану, Ненси Пелоси је отпутовала у Авганистан где се састала с председником Ашрафом Ганијем и америчким министром одбране Марком Еспером који тренутно борави у тој земљи.

Њена посета Блиском истоку и јужној Азији се поклопио с учесталим питањима о америчкој подршци савезницима после одлуке председника Доналда Трампа о повлачењу америчких војника из Сирије, преноси Ројтерс.

Како се наводи, Трамп већ дуго жели да ограничи амерички војни ангажман у иностранству, а његови односи с председницом Представничког дома захладили су после покретања поступка његовог опозива у Конгресу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. окт 2019, 13:02) - anonymous [нерегистровани]

Opasno

Da nije i ova Amero-Albanka obukla ratnu uniformu?

(понедељак, 21. окт 2019, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Afganistan?

Podrška kome? Saveznicima? Pa sad jes da prošlo već 18 godina, al to ne znači da smo zaboravili da ih Amerikanci ustvari napali, a ne sklopili neki savez sa njima. Sad, ili to, ili ovi imaju neki mnogo čudan način sklapanja saveza...