Џонсон затражио одлагање Брегзита, иако га "не жели"

Британски премијер Борис Џонсон послао је захтев за одлагање Брегзита, потврдио је председник Европског савета, Доналд Туск. Џонсон је послао непотписан захтев за одлагање, али истовремено и поруку да одлагање не жели, преноси "Ројтерс".

Доналд Туск је на Твитеру написао да је захтев за одлагање Брегзита стигао.

"Сада ћу почети консултације са лидерима ЕУ о даљим корацима", написао је Туск.

Џонсон и Туск претходно су разговарали телефоном.

Ројтерс преноси писање Сандеј тајмса, по коме је Борис Џонсон најпре ЕУ послао непотписано писмо у коме тражи одлагање Брегзита, да би одмах након тога посало још једну поруку у којој је навео да не жели одлагање.

Џонсон је, према наводима, послао заправо три текста: нацрт закона који га је приморао да тражи одлагање, белешку државног службеника у којој стоји да је Џонсон био приморан да затражи одлагање, као и поруку у којој је написао да одлагање Брегзита не жели. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 20. окт 2019, 11:37) - Саша [нерегистровани]

Енглеска демократија

Људи заборављају да је народ гласао пре 3 године и ови нису у стању да ишта спреоведу. У међувремену медијска кампања застрашивања и утицања на јавно мњење траје, све се одлаже и чека тренутак да јавно мњење ипак промени мишљење и све остане како јесте. Зар демократија у Енглеској није дивна ствар?

(недеља, 20. окт 2019, 08:50) - anonymous [нерегистровани]

Daklem stvarno

Tresla se gora, rodio se miš. Sve one njegove bajke, odlučnost, volja naroda, itd, itd su do kraja ispale tačno to, BAJKE.

(недеља, 20. окт 2019, 07:24) - anonymous [нерегистровани]

Ali

Svet se stvarno ne vrti oko njih, dosadni su više.