САД "држе на оку" најопасније исламисте док траје турски напад

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да су САД преместиле на непознату локацију неке од најопаснијих бораца Исламске државе, који су били заробљени на северу Сирије, да би могли да их "држе на оку" док траје турски војни упад на то подручје.

Међу њима су, према речима неименованих америчких званичника, и двојица озлоглашених британских бораца познатих по надимку "Бубе" који су повезани са убиством западних талаца, преноси Ројтерс.

Вашингтон пост објавио је да су они пребачени у амерички војни затвор.

Турске трупе напале су северну Сирију како би потиснуле курдске борце на које она сматра терористима, а након што су САД објавиле да се повлаче из тог дела Сирије.

Курди такође држе хиљаде бораца Исламске државе у затворима, те је постојала забринутост да би они могли бити ослобођени ако курдске снаге оставе своје положаје.

Како се наводи, Трамп није рекао колико је милитаната пребачено са севера Сирије, нити на којој локацији се сада налазе.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. окт 2019, 11:20) - Воронцов [нерегистровани]

Па то су онда амерички људи

Јер зна се како се у ратовима поступа са опасним људима који су починили масовне злочине.

(четвртак, 10. окт 2019, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

Jes, jes, drže ih

Pa kako su i sami izjavili, najopasnije, to jest najkorisnije, su već sklonili odatle.

(четвртак, 10. окт 2019, 09:58) - anonymous [нерегистровани]

Премештање

Наравно, основно је сачувати исламисте за даље акције а гурнути тренутно непотребне Курде низ воду. Не знам зашто ми се чини да ће врло ускоро да побегну и да ће опет да постану претња Сирији и сиријској војсци.

(четвртак, 10. окт 2019, 09:52) - anonymous [нерегистровани]

Posteno i iskreno prijateljstvo.

Posto su Ameri naoruzali kurde da bi ih gurnuli u borbu protiv isis terorista i time ostvarili svoje ciljeve.Sad ih ostavljaju na milost i nemilost Turcima da bi Turci ostvarili svoje ciljeve a usput ucvrstili NATO i njihov uticaj.Isto su ameri uradili sa Isis i Bin Ladenom protiv Rusa u Avganistanu.