Исламска држава напала курдске снаге у Раки

Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано јутрос напад у Раки, на северу Сирије.

Мета напада у Раки, који су екстремисти Исламске државе сматрали главним градом свог "калифата", биле су Сиријске демократске снаге које предводе Курди, а подржавају САД, преноси АП.

Напад се одиграо у време очекиване турске офанзиве против курдских бораца на североистоку Сирије.

Курдски борци наводе да је Исламска држава извела три самоубилачка напада на њене позиције у Раки.

За сада нема извештаја о евентуалним жртвама или повређенима.

Сиријска Опсерваторија за људска права, са седиштем у Британији, навела је да су напад извела двојица бомбаша-самоубица Исламске државе, као и да је било пуцњаве, пре него што су се разнели.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво