Почели избори за московску Думу

Више од 7,3 милиона грађана има право гласа на иборима за градску Думу у Москви. Први пут у Русији спроводи се експеримент са електронским гласањем, преноси "Taс".

Избори за парламент руске престонице одржавају се у 45 округа, од којих грађани у три имају прилику да се изјашњавају електронским путем.

Председник Владимир Путин јутрос гласао у изборној јединици у Руској академији наука, преноси Тaс.

Пријаве за учешће у електронском гласању поднело је више од 12.000 људи.

Онлајн гласање на изборима за Московску градску думу прекинуто је у 11.30 пошто је пријављен други квар у систему, потврдио је заменик шефа московског Сектора за информационе технологије Артем Костирко за Тас.

"Били смо приморани да суспендујемо гласање након другог отказивања опреме. За сат ћемо прећи на другу опрему", рекао је Костирко.

Регистрација кандидата за посланике Градске Думе завршена је 5. јула.

Окружне изборне комисије регистровале су укупно 233 кандидата, док је регистрација одбијена за 56 кандидата.

"Око 20.000 припадника Савезне националне гарде обезбеђиваће јавни ред и мир током изобра", изјавио је за Тас портпарол те службе Валериј Грибакин.

Предизборна кампања за московске изборе остала је у сенци масовних протеста, насиља и хапшења, након што је одбијена кандидатура појединим политичким представницима.

Полиција је грубо растерала два неодобрена протеста, а ухапшено је више од 2.400 људи.

На трећем, одобреном протесту, учествовало је око 60.000 Московљана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво