Апокалиптичне фотографије са Бахама, пустош после "Доријана"

Ураган "Доријан", који се тренутно креће ка Флориди, претходних дана је уништио је 60 одсдто територије Бахама. Фотографије које стижу оданде показују пустош коју је "Доријан" оставио за собом.

Апокалиптичне фотографије са Бахама, пустош после "Доријана" Апокалиптичне фотографије са Бахама, пустош после "Доријана"

Ураган "Доријан", друга најјача олуја у Атлантику у историји, разорила је Бахаме. Поједини делови острва сравњени су са земљом.

Ветар је дувао брзином већом од око 300 километара на сат. Светски познате плаже и кристално чисто море – сада су преплављени отпадом и прљавштином.

Поплављена су цела насеља, уништено је више десетина хиљада домова. Путеви не постоје, а електро-мрежа је скоро потпуно уништена.

На фотографијама се виде уништене зграде, преврнути аутомобили, бродови и транспортни контејнери.

Oвакви урагани обично протутње за неколико сати, али је "Доријан" око Бахама потпуно "успорио" и ту се задржао чак 40 часова.

Према последњим информацијама, погинуло је седам особа али се страхује да би број жртава могао да порасте јер је у току потрага за несталима испод рушевина. 

Храна је неопходна за око 46.000 људи, а пијаћа вода биће потребна за више од 60.000 људи. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво