Трамп: Од такси на кинеску робу зарадићемо десетине милијарди долара

Амерички председник Доналд Трамп каже да су "САД у односима са Кином тамо где желе да буду", додавши да је Пекинг прекршио трговински споразум са Вашингтоном и онда затражио нове преговоре.

Трамп је истакао да ће САД зарадити десетине милијарди долара од такси које су наметнуте Кини.

"Купци ће моћи да набаве домаће производе или да их купе оне који су произведени у државама које нису под посебним наметима", навео је Трамп на Твитеру.

Трамп инсистира на тврдњи да Кина већ трпи због наметнутих царина, а не амерички потрошачи.

Ројтерс подсећа да су цене већ порасле за низ производа као што су бицикли, шиваће машине и опрема за кућне љубимце, а подаци америчке владе говоре да потрошачи већ плаћају више него раније од како су прве таксе уведене прошле јесени.

Вашингтон је пре два дана повећао таксе на кинеску робу са десет на 25 одсто, а Пекинг је одмах најавила контрамере.

Према проценама економиста, трговински рат између две светске велесиле може битно да уздрма светски економски раст и трговинску размену.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи