Сеул: Сeвернокорејске ракете кратког домета не видимо као провокацију

Јужнокорејска обавештајна агенција саопштила је да не сматра провокацијом прошлонедељно лансирање пројектила кратког домета у Северној Кореји, јер се по свему судећи ради о ракетама "земља-земља".

Национална обавештајна служба (НИС) Јужне Кореје представила је анализу севернокорејских пројектила испаљених у море са источне обале у суботу на састанку пред парламентарним обавештајним одбором, преноси агенција Јонхап.

Председавајућа одбора јужнокрејског парламента Ли Хје Хун рекла је да НИС није прецизирао о којој врсти пројектила "земља-земља" је реч, додавши да им је речено да је анализа још у току.

Обавештајна агенција сматра да најновији потез сугерише да се Северна Кореја неће удаљити од преговарачког стола, пренела је Ли новинарима након брифинга.

Лансирање, за сада, неодређене врсте пројектила кратког домета уследило је неколико месеци после неуспелог фебруарског самита између америчког председника Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Као одговор на ове провокације, Трамп је поручио на Твитеру да Ким "у потпуности разуме велики економски потенцијал Северне Кореје и да неће уцинити ништа што би то угрозило".

Аналитичари ово лансирање виде као најновији покушај Северне Кореје да мало појача притисак на САД и Јужну Кореју и покаже своје незадовољство после неуспеха фебруарских нуклеарних преговора у којима су тражили знатно ублажавање санкција у замену за денуклеаризацију, што је Вашингтон одбио, наводи Јонхап.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво