У индијској војсци воле руско наоружање

Пентагон је пре неколико дана упозорио Њу Делхи да би Сједињене Државе могле да уведу санкције Индији због куповине оружја од Русије. Упркос томе, Индија не одустаје од планова да купи више од 450 тенкова од Русије, и то у вредности од 1,93 милијарде долара.

Индија, која је међу највећим руским муштеријама, прошле недеље је добила зелено светло за куповину 464 тенка Т-90МС од Русије.

Индија има већ више од хиљаду Т-90, различитих типова. Када се сви саберу, има их више од саме Русије. Поред њих, у армији су и старији тенкови, Т-72.

Нису у питању само тенкови, Индија има и око стотину руских "мигова 21", "мигове 29" али и више од 200 Су-30МКИ.

У октобру прошле године Индија је поручила пет система С-400 у вредности 5,43 милијарде долара. Очекује се да ће јој бити испоручени до 2020. године.

Овај одбрамбени ракетни систем може да пресретне и уништи мете на раздаљини до 400 километара. Њу Делхи је саопштио да ће обавити куповину без обзира на то што ће САД тражити санкције.

Индија жели да изгради морнарицу сопствене производње, али велики број бродова је и стране производње. Међу малим бројем нуклеарних подморница које поседује је ИНС "чакра", која је заправо руско пловило. Издата је индијској морнарици 2012, и то на период од десет година. 

Индијски носач авиона ИНС "викрамадитја" је заправо измењен носач авиона из совјетске ере. 

Индија га је купила пре неколико година, и једини је брод тог типа.

У Керали се гради носач авиона "викрант". Рок за завршетак је 2021. година.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара