Порошенко лицем у лице са Путином

У изборној кампањи украјинског председника на улицама су се појавили билборди на којима се један наспрам другог налазе Петро Порошенко и руски председник Владимир Путин.

Из изборног штаба Петра Порошенка кажу да билбордима на којима се Порошенко "суочава" са Путином не шаљу поруку да је противкандидат у другом кругу избора, комичар Володимир Зеленски уствари "Путинов агент".

"Апсолутно не. Али ми чврсто верујемо да Путин сања о слабом, неприпремљеном председнику, који ће омогућити Кремљу да узме Украјину под контролу", кажу у штабу.

Према њиховим речима, билборди се плаћају из фонда кампање и, како кажу, нормално је да Путина нико није питао за дозволу.

"Нешто друго је изненађујуће – број украјинских експерата и политичара који су бранили Путинова повређена права. Међу њима су, нажалост, званични представници Зеленског", навео је Порошенков тим на Фејсбуку.

Истичу да ови билборди треба да подсете земљу да је, суочавајући се са страшним спољним изазовима, земљи потребан "јак председник и врховни командант".

Билборди су изазавали оштре реакције у украјинској јавности, па се и на друштвеним мрежама повела полемика о коришћењу страних личности за националну кампању.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 10. апр 2019, 18:20) - anonymous [нерегистровани]

нова велика хазарија

Нова Хазарија се да приметити, иако уопште не делује `транспарентно`. Факат је да разне, не само црквене јурисдикције `заузимају` територије, веома велике по површини, на подручјима разних држава а да заправо је у њиховим оквирима веома мало њихових чланова, верника или присталица. И то није ништа ново. Зна се где је `централа` и администрација где се ствари решавају. Нова – велика Хазарија је другачија. Она има своје полуге у контроли токова новца у медијима које контролише ( с повиком да држава мора да се лиши такве контроле, Црква да се одвоји од државе итд.) Њена борба за `равноправност` значи борбу за – њену доминацију. Са довољно новца није проблем да обезбеде разне `циливилисте` – који се `боре` за маркетиншки лукаве циљеве. Као и политичаре, које ће њени медији да подржавају. А нападају оне који им нису по вољи. Не презајући од лажи у кампањама према њој `неподобних`. Веома вешто се `уграђује` у нове пројекте, који бујају на све стране. Мало ко, рецимо, примећује `иницијативу` три мора (Балтик, Црно, Јадран). Претендује да на кључне позиције у државама које су јој од итереса дођу – њени људи. Такви су, као најновије председнички избори у Украјини и Словачкој. Сарадња са немачким либералима је успешна – баш као у случају револуције у Русији 1917. ?! Мађари имају са Хазарима посебне односе, тако да је и та `прича` не-специфична…
Само по себи, таква њихова јурисдикција не би била малигна, да својим мешањем дубоко не задире у унутрашње ствари држава на које се протежe….

(среда, 10. апр 2019, 09:57) - Svensson [нерегистровани]

Komičar..

Komičar neka stavi za protivnike Trampa, Terezu, Makrona, Merkelovu...? 4..-1 ravnopravan borba...