Оснивач Хуавеја: САД нас неће уништити

Оснивач кинеске компаније "Хуавеј" Жен Џенгфеј каже да не постоје никакве шансе да је Сједињене Државе униште.

"Чак и ако убеде више земаља да нас привремено не користе, увек можемо мало да умањимо ствари (производњу)", рекао је оснивач "Хуавеја" у ексклузивном интервјуу за Би-Би-Си.

Међутим, он је признао да потенцијални губитак наруџбина може имати значајан утицај на компанију.

Прошле недеље је амерички државни секретар, током турнеје по источној и централној Европи, покушавао да скрене пажњу на политички утицај који Кина спроводи кроз овог технолошког гиганта. 

Аустралија, Нови Зеланд, Сједињене Државе већ су забраниле или ограничиле могућност да "Хуавеј" допрема опрему за будућу 5Г мрежу. Канада, у међувремену, такође разматра да ли је "Хуавеј" озбиљна безбедносна претња.

У интервјуу за Би-Би-Си, Џенгфеј je рекао да свет не може да напусти "Хуавеј" јер је напреднији.

"И ако се светла помере ка Западу, Исток ће наставити да сија. И ако Север оде у таму, Југ је и даље ту. Америка не представља свет. Америка представља само део света", поручио је оснивач "Хуавеја".

"Хуавеј неће дозволити шпијунирање" 

Иначе, амерички суд је недавно подигао кривичну оптужницу против "Хуавеја" и Менг Ванжу, укључујући прање новца, банковне преваре и крађу пословних тајни. Кинески технолошки гигант пориче било какву злоупотребу пословања.

Џенгфеј хапшење своје ћерке Менг Ванџоу, финансијске директорке компаније "Хуавеј", описује као политички мотивисано.

"САД воле да санкционишу друге. Кад год постоји проблем, они користе такве методе борбе. Ми се овоме (хапшењу) противимо. Али кад смо већ кренули овим путем, пустићемо судове да то реше", истакао је Џенгфеј.

Он се, такође, осврнуо и на питање које су западне силе потегле – могућност да кинеска држава кроз уређаје "Хуавеја" шпијунира кориснике и друге земље.

"Наша компанија никада неће предузети никакве шпијунске активности. Ако будемо имали такве акције, онда ћу затворити компанију", истакао је Џенгфеј. 

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 11:48) - Паметњаковић [нерегистровани]

Лицемерје

Американци шпијунирају преко својих производа: Windows, Mac OS X, iPhone, iPad, iPod. И то раде дуги низ година.

(уторак, 19. феб 2019, 09:11) - Dile [нерегистровани]

Huavej

Kupujemo samo Huavej !

(уторак, 19. феб 2019, 08:59) - anonymous [нерегистровани]

rat u toku rat protiv coveka

Od kad je uvedena kao eksperimentalna u delovima SAD zloglasna 5G mreza stvorila je samo zdravstvene problem. najocitiji primer je rasplinjavanje crvenih krvnih zrnaca u krvi sto se primecuje ukoliko se epruveta s krvlju izlozi 5G talasima. Huavej ko obicna kineska firma neka dokazuje svoju nevinost ali 5G mreza je nesto sto nikom ne treba jer su frekvencije radio tala of 5 do 24 Gigaherca za zivot na zemlji pogubni ne samo ya coveka nego i za zivi svet a rezultati posledica ovah vec postojecih 3G i 4G radio talasa ya mobilne telephone bice dosupni tek za 30 godina. nije se igrati! 5G je smrt.

(уторак, 19. феб 2019, 08:24) - Miroslav M. [нерегистровани]

Mogućnosti

sad-a da ugroze kineske tehnologije su nepostojeće. Bolju reklamu ni Huawei ne bi mogao smisliti.

(уторак, 19. феб 2019, 08:13) - anonymous Lala [нерегистровани]

E da,

Tvrd je to orah , treba paziti na zube .