Марија Бутина пристала да се изјасни као крива за заверу?

Марија Бутина, коју су америчке власти оптужиле да је руски агент и да је покушала да утиче на политику САД према Русији, пристала је да се изјасни као крива за заверу и да сарађује са америчким федералним, државним и локалним властима, наводи Еј-Би-Си њуз.

У споразуму, чију копију амерички телевизијски канал тврди да поседује, Марија Бутина је наводно признала да је ковала заверу у циљу деловања у САД под руководством неименованог руског званичника, преноси Ројтерс.

Амерички савезни тужилац и адвокати Марије Бутине саопштили су 17. новембра да та активисткиња за право на поседовање и ношење оружја преговара о "могућем решењу" за њен случај.

Они су то тада навели у заједничком поднеску суду у Вашингтону, што је био први доказ да је 30-годишња активисткиња или спремна да призна кривицу или на неко друго решење које би јој ублажило евентуалну казну.

До тада су њени адвокати одлучно одбацивали оптужбе као "пренадуване", тврдили да она није руски агент и тражили да се случај одбаци.

Марија Бутина је ухапшена летос и касније оптужена за заверу и да је нерегистровани страни агент.

Тужиоци тврде да је она током председничке кампање 2016. и после избора Доналда Трампа за председника, као покриће за своје активности користила статус студенткиње да би се инфилтрирала у Националну асоцијацију за право на оружје (Нешенел Рајфл Асосиејшн) и у друге политичке организације повезане с Републиканском партијом.

Наводи се да је Бутина прикупљене информације преносила једном руском званичнику коме су ове године америчке власти увеле санкције, као и да је настојала да успостави везе између америчких политичара и Кремља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије