Ријад, без изручења осумњичених због убиства Кашогија

Саудијски шеф дипломатије искључио је могућност изручења осумњичених за убиство новинара Џамала Кашогија, након што је главни тужилац у Истанбулу издао налоге за хапшење двојице бивших високих саудијских званичника, јављају западне агенције.

"Ми не изручујемо наше грађане", поручио је на прес конференцији у Ријаду саудијски министар спољних послова Адел ал-Џубеир, одговарајући на питање о налозима за хапшење које су објавиле турске правосудне власти.

Према ранијим тврдњма турских званичника, у тужилаштву је закључено како постоји "снажна сумња" да су међу организаторима Кашогијевог убиства почетком октобра у истанбулуском конзулату Саудијске Арабије били Сауд ал-Катани, некадашњи главни помоћник принца Мохаммеда бин Салмана, те генерал Ахмед ал-Асири, који је био на дужности заменика контраобавештајне службе.

Агенција Ројтерс подсећа да је у новембру америчко министарство финансија због уплетености у Кашогијево убиство одредило санкције за 17 Саудијаца, међу којима и за Катанија, али не и Асирија.

број коментара 0 Пошаљи коментар