Ердоган: Полиција тражила токсичне материјале у конзулату

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су турски истражитељи у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, у оквиру истраге о нестанку саудијског новинара Џамала Кашогија, тражили "токсичне материјале".

Реџеп Тајип Ердоган је рекао да се нада да ће се у истрази о нестанку Кашогија "доћи што је пре могуће до разумног мишљења".

Наводи се да је Ердоган рекао новинарима да ће се претрага саудијског конзулата, где је Кашоги нестао пре две недеље, наставити и даље.

Турски истражитељи који су ноћас и рано јутрос претраживали саудијски конзулат у Истанбулу у вези са нестанком Кашогија узели су доказе међу којима су и узорци тла, а турска полиција ће претражити и резиденцију конзула Саудијске Арабије у Истанбулу.

"Турски истражитељи места злочина спровели су претраге у конзулату и однели ствари за које су сматрали да су неопходне", рекао је Ројтерсу неименовани високи турски званичник након деветочасовне претраге конзулата.

Ројтерс наводи да су и Турци и Саудијци претраживали конзулат, последње место на којем је Кашоги виђен пре нестанка 2. октобра.

Позивајући се на два неименована извора, Би-Би-Си је пренео да Саудијска Арабија спрема извештај у којем ће признати да је нестали новинар грешком убијен током испитивања у саудијском конзулату у Истанбулу.

број коментара 0 Пошаљи коментар