Случај "Кашоги", Помпео путује у Саудијску Арабију да разговара са краљем

Амерички председник Доналд Трамп каже да је разговарао са саудијским краљем Салманом, који негира да зна шта се догодило саудијском новинару Џамалу Кашогију, и поручио је да ће амерички државни секретар Мајк Помпео одмах отпутовати у Саудијску Арабију како би се састао са саудијским монархом.

"Управо сам разговарао са краљем Саудијске Арабије који негира да има икакво знање о томе шта је могло да се догоди 'нашем саудијском држављанину'. Хитно шаљем нашег државног секретара да се састане са краљем", навео је Доналд Трамп на свом налогу на Твитеру.

Ројтерс је објавио, не наводећи изворе, да ће Помпео у року од сат времена отпутовати за Саудијску Арабију, као и да ће посетити и друга места уколико то буде неопходно.

АП додаје да се очекује да ће Помпео посетити Ријад, а потом и Турску.

Кашоги се води као нестао од 2. октобра када је ушао у саудијски конзулат у Истанбулу и из њега није изашао.

Турске власти изнеле су бојазан да је Кашоги, саудијски новинар који је радио за Вашингтон пост и био критичар режима у Ријаду, убијен у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу у који је дошао да подигне нека документа.

Њега су, како турске власти сматрају, убили агенти тајне службе Саудијске Арабије, а што Ријад негира и тврди да су оптужбе "неосноване".

Ипак, Саудијска Арабија није пружила, за сада, никакве доказе да је Кашоги изашао жив из конзулата, а његова вереница, која га је чекала испред зграде, тврди да није уопште ни изашао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво