Аутомобил пробио ограду Британског парламента, две особе повређене

Мушкарац који је колима ударио у безбедносну ограду испред зграде Британског парламента ухапшен је као особа осумњичена за тероризам, а тај инцидент, у којем су две особе повређене, истражује се као акт тероризма, саопштила је полиција. На месту на ком се инцидент догодио није пронађено оружје.

У 7.37 по локалном времену, возач аутомобила сребрно-сиве боје, који се кретао улицом која води поред зграда Британског парламента, ударио је у бициклисту који је возио у супротном смеру. Потом се закуцао у оближњу безбедносну баријеру. 

Возач је ухапшен. Друштвеним мрежама шири се његова фотографија са лисицама на рукама у тренутку хапшења.

Лондонска хитна помоћ потврдила је да је двоје лакше повређених пребачено у болницу. Део града између Парламента, улице Даунинг и седишта владе одсечен је од саобраћаја полицијским кордоном.

На лицу места је и даље десетак полицијских аутомобила, као и неколико кола хитне помоћи, а затворена је и оближња станица метроа.

Сведоци наводе да се возило кретало преко дозвољене брзине, и није имало регистарске таблице. Очевици тврде да је за сада неидентификовани возач намерно ударило у бициклисту који му је долазио у сусрет.

Међутим, и даље није јасно да ли је све време имао намеру да удари у баријеру од челика и бетона, која штити улаз за возила Дома лордова, као и улаз за грађане у Британски парламент.

Безбедносне баријере су иначе ојачане после терористичког напада на Лондон бриџу, који се догодио 5. јуна прошле године. Само неколико месеци раније, 22. марта, Британац Халид Масуд колима је секао грађане дуж Вестминстерског моста, који води ка зградама Парламента.

Усмртио је четворо, ранио преко педесет људи да би потом колима улетео у двориште Парламента и ножем смртно ранио полицајца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије