Џереми Хант нови шеф британске дипломатије

Британска премијерка Тереза Меј именовала је Џеремија Ханта за министра спољних послова, након што је Борис Џонсон поднео оставку на ту функцију у знак протеста због владиних планова о блиским трговинским односима са Европском унијом.

"Краљица је са задовољством одобрила именовање посланика Џеремија Ханта за државног секретара за спољне и послове Комонвелта", саопштио је кабинет премијерке Меј, преноси Ројтерс.

Хант je поручио да је почаствован овим именовањем "у кључном тренутку историје земље".

"Време је да се нашој премијерки пружи подршка како би постигла велики споразум о Брегзиту - сад или никад", навео је Хант на Твитеру.

Именовање Ханта (51), блиског савезника премијерке, уместо бунтовног Џонсона, могло би да промени баланс у врхушки министарског тима Терезе Меј кад је реч о Брегзиту, оцењује Ројтерс.

АП наводи да Хант важи за једног од министара најлојалнијих премијерки Меј.

Претходно су министар спољних послова Борис Џонсон и министар за Брегзит Дејвид Дејвис поднели оставке, у знак протеста због планова премијерке о изласку земље из ЕУ, који је она усагласила са кабинетом прошлог петка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи