Израелски авиони бомбардовали Појас Газе

Седморо Палестинаца рањено у Појасу Газе, у бомбардовању израелских борбених авиона, само неколико сати након што је Хамас саопштио да су се оружане палестинске групе договориле да обуставе прекограничну ракетну ватру на југ Израела.

Само неколико сати након што је Хамас саопштио да су се оружане палестинске групе договориле да обуставе прекограничну ракетну ватру на југ Израела,  седморо Палестинаца је рањено у Појасу Газе, у јутрошњем бомбардовању израелских борбених авиона.

Портпарол израелске армије рекао је да је бомбардовање одговор на ракетну ватру, која је отворена у суботу, из појаса, којим влада исламистички Хамас. Ракета која је у суботу испаљена из Појаса Газе пала је крај града Сдерота, али није било рањених ни штете.

Портпарол је прецизирао да су гађане две фабрике у централном делу и на северу Газе, где се прави оружје и тунел за крујумчарење испод границе са Египтом.

Исламистички Хамас је у суботу увече саопштио да је постигао договор са другим оружаним организацијама у Појасу Газе да до даљњег не испаљују ракете на Израел, како би се избегла могућа израелска војна одмазда. 

У саопштењу армије је наведено да се "неће толерисати никакав напад терористичких организиција против Израела и његових грађана".

Хамас се, углавном, уздржавао од ракетирања израелских циљева од 18. јануара, када је Израел окончао тронедељну офанзиву на Појас Газе, чији је циљ био заустављање појачаних прекограничних напада.

Око 270 ракета и мина пало је у Израел од војне офанзиве "Чврсто олово", у поређењу са више од 3.300 ракета и мина испаљених у години пре офанзиве.

Прошлог месеца на југ Израела пало је петнаестак ракета и мина испаљених из Појаса Газе.

Израел је 27. децембра 2008. почео тронедељну офанзиву на циљеве Хамаса, у одговору на појачану ракетну ватру палестинских екстремиста из Појаса Газе.

У тој офанзиви убијено је 1.400 Палестинаца, највише цивила, како тврде палестинске организације за људска права. На израелској страни било 13 жртава, укључујући и десет војника.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. нов 2009, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

moc

Mocni rade ono sto mogu a mali ono sto moraju.

(понедељак, 23. нов 2009, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

Nazalost

Izrael nije u pravu to vidi ceo svet ali se cuti dokle ne znam mogu samo reci jadni Palestinci pobise ih ko zeceve .

(понедељак, 23. нов 2009, 11:26) - anonymous [нерегистровани]

Hamas

Kada jednom shvate da ne raketiraju Izrael, to ce uvek da im se desi. Ne shvatam jedno a to je da neki komentari samo napadaju Izrael . A kada ce jednom da kritikuju Arape koji preko 3.000 rakta salju na Izraelskoj Teritoriju.

(недеља, 22. нов 2009, 20:38) - anonymous [нерегистровани]

Ovo je sramota

Dokle ce ovako vise ovaj Izrael bre kako ih nije sramota pobise jadne Palestince kao zeceve i sve im zivo sravnise i cak nazivaju Palestince Islamski teroristima dokle vise. Govorim odnosno pisem jednu realnost ne pripadam uopste muslimanima, sasvim drugoj veri, nije vazno ali nema pravde. Da navedem primer kao na Kosovu ali valjda ce biti bolje i za nas na Kosovu a takodje i u Palestini itd itd .

(недеља, 22. нов 2009, 14:20) - anonymous [нерегистровани]

eni

Dokle vise da pati jadan Palestinski narod????

(недеља, 22. нов 2009, 11:37) - anonymous [нерегистровани]

crime

Outrage,Shame.Not in my name!

(недеља, 22. нов 2009, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

firing line

Kako to oni uvek mogu.?Nema morala ni postovanju prema ljudskim zivotima.
Sramota, da veliki uvek cute kad bi najvise trebalo da govore.