Асад: Напад на Сирију након што је Запад изгубио контролу

Башар ел Асад је у првом реаговању након напада САД, Британије и Француске на Сирију рекао да су ваздушни удари уследили након што је Запад схватио да је изгубио контролу и кредибилитет у конфликту.

Сиријски председник Башар ел Асад разговарао је телефоном са иранским колегом Хасаном Роханијем.

Рекао је да напад који су предводиле САД појачава решеност да се настави "борба и сламање тероризма у сваком делићу нације", преноси Ројтерс.

Рохани је Асаду пренео да ће Иран наставити да буде уз Сирију, "изражавајући уверење да та агресија неће ослабити решеност сиријског народа у рату против тероризма. 

Сиријско председништво објавило је данас видео који приказује сиријског председника Башара ел Асада како јутрос стиже на посао, неколико сати након ваздушних удара на челу са САД у знак одговора на наводни хемијски напад у Думи.

"Јутро отпора", потпис је који прати кратки видео-запис, дистрибуиран на Телеграм фиду сиријског председништва.

Како јавља Ројтерс, Асад је на снимку у оделу са краватом и носи актенташну док улази у зграду председништва.

Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Француска ноћас су извеле ваздушне ударе на Сирију, у којима је погођена и ваздушна база западно од Дамаска, у близини границе са Либаном.

Напад је погодио и војни депо у источном Каламуну, северозападно од Дамаска, локацију у Масјафу 170 километара северно од престонице.

Сиријски медији су јавили да је погођен научно истраживачки центар у Дамаску за који Пентагон тврди да је коришћен за развијање и производњу хемијског и биолошког оружја, преноси Ројтерс.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара