Руски генерал: Наводни хемијски напад у Думи изрежиран

Припадници групе Бели шлемови су изрежирали и снимили наводни напад хемијским оружјем на цивиле у сиријском граду Думи, тврди генерал пуковник руске војске Виктор Познахир.

Виктор Познахир је изјавио да испитивање тла на месту наводног напада није открило ниједан доказ који би поткрепио тврдње да се тамо догодио напад хемијским оружјем.

"Узорци тла из Думе нису показали трагове хемијских агенаса", рекао је руски генерал и навео да су доктори у локалној болници рекли руским инспекторима да нису лечили пацијенте који су били жртве било каквог таквог напада, преноси АП.

"Тог 7. априла направљен је вероватно последњи покушај да се исценира напад хемијским оружјем у источној Гути. Озлоглашени Бели шлемови, који оперишу као део терористичких група, исценирали су и снимили напад хемијским оружјем на цивиле у граду Дума", рекао је руски генерал новинарима, преноси Тас.

Познахир, који је заменик начелника Главне оперативне јединице руског генералштаба, рекао је да терористи од почетка хуманитарне операције у источној Гути нису успели да лажирају напад такозваним хемијским оружјем на цивилну популацију.

"Током хуманитарне операције, илегално наоружане јединице које се боре у источној Гути непрестано су покушавале да изазову провокације, уз наводну употребу токсичних хемикалија, тако да свале кривицу за коришћење хемијског оружја на снаге сиријске војске", рекао је Познахир.

Навео је и да је у подземним тунелима у Хазрами пронађена радионица у којој су екстремисти пунили муницију отровним хемијским агенсима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије