Срушио се путнички авион у јужном Ирану, погинуло 66 особа

Шездесет и пет особа погинуло је када се срушио авион на југу Ирана, рекао је државној телевизији портпарол иранске авио-компаније "Асеман ерлајнс", јавља АП. Првобитно је јављено да је погинуло 66 људи, али се један путник није укрцао у авион.

16.25 – Један од путника се није укрцао у авион. Број погинулих смањен на 65.

15.30 – На лице места упућено 20 спасилачких тимова. 

13.40 - Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће председнику Исламске Републике Иран Хасану Роханију поводом авионске несреће.

09.45 - Погинуло је свих 66 особа колико их се налазило у летелици, рекао је државној телевизији портпарол иранске авио-компаније "Асеман ерлајнс", јавља АП.

9.20 - Спасилачки хеликоптери не могу да се спусте на место несреће због густе магле. 

Авион АТР-72 иранске авиокомпаније "Асеман ерлајнс", који је летео од Техерана ка граду Јасуџ на југозападу Ирана, срушио се у близини забаченог планинског региона Семиром, око 620 километара јужно од Техерана. Јасуџ се налази око 780 километара јужно од иранске престонице.

Иранска новинска агенција јавила је да је у несрећи погинуло 65 особа.

Раније је објављено да је погинуло 66 људи, а иранска агенција Ирна прецизира да је број смањен јер се један од путника није укрцао у авион.

У несрећи је погинуло 59 путника и шест чланова посаде, пренео је АП.

Портпарол "Асеман ерлајнса" је прецизирао да се у авиону налазило и једно дете.

Државна Прес ТВ јавља да је летелици нестала са радара 50 минута након полетања са техеранског аеродрома "Мехрабад".

Гувернер Семирома је рекао да спасилачки хеликоптери не могу да се спусте на место несреће због густе магле, док спасилачке службе пoкушавају да до лица места дођу копненим путем, наводи Ројтерс позивајући се на полузваничну агенцију Мехр.

Све хитне службе су обавештене, пренеле су агенције Исна и Фарс позивајући се на Пиросеина Кулованда, шефа националне спасилачке службе.

Покретање истраге 

Власти су саопштиле да ће покренути истрагу. 

Ирански Црвени полумесец саопштио је да је распоредио своје представнике у области у којој је авион пао.

Власти су навеле да је авион у власништву полуприватне авио-компаније "Асеамн ерлајнс", са седиштем у Техерану, која је специјализована за летове до забачених аеродрома широм земље, али обезбеђује и међународне летове.

Авион који се срушио је летелица са два турбо-млазна мотора која се користи за регионалне летове на кратким дестинацијама.

Под вишедеценијским међународним санкцијама, иранска флота путничких авиона је застарела, а авионске несреће су се протеклих година релативно често дешавале, напомиње америчка агенција.

Након што је 2015. године постигао нуклеарни споразум са светским силама, Иран је потписао уговоре са "Ербасом" и "Боингом" ради куповине већег броја путничких авиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара