Трамп: Амерички народ удружен после пуцњаве на Флориди

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да ниједно дете не би требало да иде у школу страхујући за свој живот и оценио да је народ "удружен попут једне велике америчке породице" након што је 17 особа убијено у пуцњави у средњој школи на Флориди.

Обраћајући се нацији из Беле куће, Доналд Трамп је рекао да жели да се директно обрати америчкој деци, па им је поручио да никад нису сами и да никада то неће бити.

Трамп је најавио да ће отпутовати у Флориду како би се састао са породицама жртава, испитао како боље обезбедити школе и "позабавити се тешким питањем менталног здравља".

Председник је нагласио да ће обићи Паркланд, место где је у среду убијено 17 особа.

Трамп није поменуо оружје нити контролу оружја, примећује АП.

Председник је позвао Американце да на мржњу одговоре на љубављу, а на окрутност љубазношћу.

Трамп је раније на Твитеру нападача са Флориде окарактерисао као "ментално поремећену" особу какву увек треба пријавити властима.

"Било је тако пуно знакова да је нападач са Флориде био ментално поремећен, чак је био избачен из школе због лошег и ненормалног понашања. Комшије и школски познаници су знали да је био веома проблематичан. Увек се такви испади морају пријављивати властима, изнова и изнова", поручио је Трамп на Твитеру.

Амерички председник је претходно упутио саучешће породицама жртава пуцњаве у школи на Флориди у којој је убијено најмање 17, а рањено десетак особа.

"Ниједно дете, ниједан учитељ или било ко други никада не би требало да се икада осети небезбедно у некој америчкој школи", написао је Трамп на свом Твитер налогу.

Како преноси АП, званичници су навели да је нападач легално купио оружје којим је извршио напад.

Полиција је раније саопштила да је ухапсила нападача идентификованог као Николаса Круза (19), бившег ученика те школе.

Ово је вероватно 18. пуцњава у школи у САД ове године, а 291. од 2013. године, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара