Путин погинулог пилота одликовао за хероја Русије

Тело руског пилота Романа Филипова, који је погинуо након што су његов авион "Сухој 25" оборили припадници џихадистичке групе Тахрир ел Шам изнад тероторије коју контролишу екстремисти, пренето је у Русију, саопштило је руско Министарство одбране. Филипова је постхумно одликовао председник Руске федерације Владимир Путин.

Председник Русије Владимир Путин је постхумно одликовао погинулог руског пилота Романа Филипова за хероја Русије, саопштила је прес служба Кремља.

Мајор Роман Филипов постхумно је одликован за хероја Русије због храброст коју је показао док је обављао своју дужност, наведено је у саопштењу, пренео је Тас.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу претходно је постхумно номиновао Филипова за хероја Русије. 

Тело руског пилота Романа Филипова, који је погинуо након што су његов авион "Сухој 25" оборили припадници џихадистичке групе Тахрир ел Шам изнад тероторије коју контролишу екстремисти, пренето је раније данас у Русију, саопштило је руско Министарство одбране.

Тело пилота стигло је у Русију уз помоћ турских власти, стоји у саопштењу руског министарства, пренео је Ројтерс.

Британска новинска агенција навела је да за сада нема детаља о томе како је преузето тело пилота.

Филипов се катапултирао недалеко од села Тел Дебес и до последњег тренутка борио се против екстремиста оружјем које је имао код себе, наведено је раније у саопштењу руског министарства, пренео је Тас.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је да је мајора Филипова постхумно номиновао за хероја Русије и да је пилот дао све од себе да задржи авион у ваздуху док год је то могао. 

Џихадистичка група Тахрир ел Шам преузела је одговорност за обарање руског борбеног авиона "Су-25" на северу Сирије у суботу.

Та група, којој се раније прикључио и екстремистички Нусра Фронт, тврди да је авион оборила из ручног ракетног бацача, али није навела ко је одговоран за убиство пилота који се катапултирао.

Нусра Фронт је некада био огранак Ал Каиде у Сирији, подсећа Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије