Тинејџер напао ђаке у руској школи, рањено седморо

Седам особа је повређено, међу којима је шесторо деце и једна жена, када је тинејџер напао ђаке секиром у школи у селу Соснови Бор, у руској републици Бурјатији. Истражитељи наводе да је нападач деловао самостално и да се налази у болници пошто је покушао самоубиство, јаваља "Тас".

Локални министар здравља те сибирске републике Дамбинима Самбујев казао је новинарима да су две особе у тешком стању.

Шеф Регионалног центра за лекарску помоћ у ванредним ситуацијама Бурјатије Вјачеслав Тимкин навео је да се "двоје деце укључујући нападача, налази у тешком стању".

"У овом тренутку двоје рањених је на операцији", рекла је новинарима министарка здравља те сибирске републике Дамбинима Самбујев.

Према првобитним информацијама, ученик 9. разреда те школе напао је ђаке секиром и потом запалио школу уз помоћ запаљене боце.

"Према истрази, утврђено је да је нападач деловао самостално. Он је притворен и тренутно се налази у болници, пошто је покушао самоубиство", рекла је званична представница Истражних комитета Русије Светлана Петренко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије