Меј о Брегзиту, Ли Нелсон о отказу и бомбоне за премијерку

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да се влада припрема за сваки могући исход преговора са ЕУ о Брегзиту, укључујући и да се они окончају без договора.

"У нашем дубоком интересу је да преговори буду успешни и да резултирају новим односом Британије и Уније", рекла је Меј на конференцији своје странке у Манчестеру.

Ипак, додала је, "наша је одговорност као владе да се припремимо за сваку могућност и уверавам вас да је управо то оно што радимо".

Када је реч о унутрашњој политици, Меј је најавила план владе о изградњи стамбених зграда као заокрет у односу на вишедеценијску праксу кад се том врстом градње бавио приватни сектор, а због чега су цене некретнина у Британији значајно порасле.

"Већ 30 или 40 година једноставно нисмо градили куће", рекла је Меј.

Премијерка је говорила и о парламентарним изборима у јуну и извинила се својим конзервативцима због слабог изборног резултата странке, преноси АП.

"Ја сам водила кампању, жао ми је", рекла је Меј на крају годишње конференције конзервативне странке.

Њено излагање у једном моменту је прекинуо комичар Ли Нелсон који се попео на бину и дао премијерки образац П-45, документ о прекиду радног односа.

Пошто је испраћен из сале Нелсон је рекао да му је шеф дипломатије Борис Џонсон казао да то уради.

АФП преноси да је остао утисак да овај инцидент није узнемирио Терезу Меј, која је све то прокоментарисала речима: "Баш сам хтела да причам о некоме коме желим да дам П-45: Џереми Корбин".

Корбин је, иначе, лидер опозиционих лабуриста.

Агенције преносе и да је премијерка говор више пута прекидала због кашља, па јој је министар финансија Филип Хамонд дао бомбону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара