Пуцњава у Лас Вегасу најсмртоноснија у модерној историји САД

Данашња пуцњава на фестивалу кантри музике "Рут 91 харвест" у Лас Вегасу, у којој је живот изгубило најмање 50 особа, постала је најсмртоноснија у САД у последњих 25 година.

Пре тога је најсмртоноснији напад био онај који се догодио 12. јуна 2016. године у геј клубу у Орланду, САД, приликом чега је усмрћено 49 особа.

Априла 2007. године у априлу, двадесетрогодишњи корејски студент убио је 27 студената и пет професора, пре него што је и себи одузео живот, наводи АФП.

Двадесетогодишњи мушкарац убио је своју мајку, након чега је упао у Основну школу "Сенди Хук", где је убио 20 ученика и шест одраслих 2012. године. Починио је самоубиство.

Октобра 1991. године у тексашком ресторану у граду Килину, нападач је убио 22 људи пре него што је пресудио себи.

Агенција АФП направила је резиме неких од најсмртоноснијих пуцњава у САД. Данашња пуцњава однела је за сада више од 50 живота, а страхује се да има још мртвих. Више од 200 особа је тренутно повређено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво