Десет несталих после судара америчког ратног брода и танкера

Америчка морнарица је саопштила да је десет морнара нестало, а пет је повређено након што се амерички ратни брод сударио са танкером за нафту, источно од Сингапура. То је други инцидент америчке морнарице у азијским водама за мање од два месеца.

Како се наводи, амерички разарач "Џон С. Мекејн" сударио се са трговачким бродом "Алник МЦ" у раним јутарњим сатима, док се кретао ка луци у Сингапуру, преноси Ројтерс. Трговачки брод је у власништву компаније из Грчке.

"Први извештаји показали су да је оштећена крма на броду 'Џон С. Мекејн'. Тренутно десет морнара се води као нестало, пет је повређено", наводи се у саопштењу и додаје да су четири повређена морнара хеликоптером пребачена у Сингапур, као и да нису животно угрожени, док је пети повређени задобио лакше повреде.

У потрази за десеторицом морнара учествују сингапурски бродови, хеликоптери и тегљачи.

Власти у Малезији саопштиле су да се несрећа догодила у њеним водама у Јужном кинеском мору, као и да и та земља учествује у потрази за несталима.

За сада нема знакова да је нафта исцурила у море из брода "Алник МЦ", на коме се налазило 12.000 тоња нафте, што је потврдила и посада на том броду.

Како се наводи, тај брод има мања оштећења на предњој страни, али изнад нивоа воде.

"Нема података о цурењу нафте и саобраћај у сингапурском пролазу је непромењен", наводи се у саопштењу.

Амерички председник Доналд Трамп изразио је забринутост због посаде америчког брода.

"То је веома лоше", рекао је Трамп новинарима након повратка у Вашингтон, преноси АП. Мало касније, он је на свом Твитер налогу написао да је "мислима и молитвама" уз морнаре док се потрага и спасавање настављају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије