Пјонгјанг прети ракетном пробом код америчког острва Гуам

Северна Кореја је упозорила да би могла да испали ракете у правцу америчког острва Гуам у Пацифику, док је председник САД Доналд Трамп обећао властима у Пјонгјангу да ће се суочити с "ватром и бесом".

Пјонгјанг је навео да "тренутно пажљиво разматра оперативни план како би гађао зоне око Гуама и то балистичком ракетом средњег домета, Хвасонг-12", јавила је севернокорејска агенција КЦНА.

План се приводи крају и могао би да се спроведе чим то лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун буде одлучио, додала је агенција.

Гуам припада територији САД и на том острву у Пацифику се налази америчка војна база.

Трамп је неколико сати раније упозорио Северну Кореју да ће се суочити с "ватром и бесом" после извештаја да амерички обавештајци верују да је та земља успела да произведе нуклеарну бојеву главу коју могу на носе постојеће ракете.

"Било би добро за Северну Кореју да више не прети Сједињеним Државама. Дочекали би их ватра и бес какве свет још није видео", изјавио је Трамп.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара