Напад на Копте у Египту – 26 погинулих, 26 повређених

Најмање 26 особа је убијено у Египту у нападу наоружане групе на аутобус у ком су се налазили Копти, јавили су египатски медији, позивајући се на сведоке и медицинске изворе.

Агенција Ројтерс преноси да има 26 мртвих и да је исто толико рањено. Нешто раније, портпарол египатског Министарства здравља Халед Мегахед је за државну ТВ станицу рекао да су 24 особе убијене у нападу у провинцији Минија.

Неименовани званичник Министарства спољних послова Египта изјавио је на државној телевизији да је велики број деце међу жртвама данашњег напада ватреним оружјем на хришћанске Копте у граду Миња, преноси Ројтерс.

Агенције подсећају да су у децембру прошле године и у априлу изведени бомбашки напади на коптске цркве у којима је на десетине људи убијено. Одговорност за те нападе преузела је Исламска држава.

Џихадисти су запретили новим нападима против Копта, који чине око 10 одсто становништва Егyпта, где живи 92 милиона људи.

У нападу на коптску цркву, 11. децембра убијено је 29 људи, а 11. априла у нападу на две цркве северно од Каира - 45 особа.

После тих напада, египатски председник Абдел Фатах ел Сиси је прогласио тромесечно ванредно стање. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 26. мај 2017, 16:12) - Воронцов [нерегистровани]

Стари Египћани

После хиљада година живота на истим просторима ево данас су у положају да не могу живети на миру од сталних насртаја зликоваца исламских терориста.

(петак, 26. мај 2017, 12:34) - anonymous [нерегистровани]

Jadno i bijedno!

Ovo ne rade pravi muslimani, ako su uopšte muslimani!
Danas svako može da ubije puno ljudi i da kaže da je "musliman"...