Страх да је Абеди направио још бомби

Британски "Телеграф" је објавио да полиција страхује да је осумњичени за самоубилачки бомбашки напад у Манчестеру Салман Абеди направио друге експлозивне направе које су можда у рукама других потенцијалних нападача.

Манчестерска полиција је претресла кућу Абедија и пронашла "фабрику бомби", као и веће количине хемикалија и других састојака неопходних за експлозивну направу.

Позивајући се на неименоване изворе, Телеграф пише да се страхује да су, с обзиром на количину пронађеног материјала, можда направљене још две или три бомбе.

"То не можемо да искључимо", рекао је тај извор.

Британска министарка унутрашњих послова Амбер Рад у међувремену је изјавила да ниво претњи у Британији остаје на највишем "критичном" степену будући да је после самоубилачког напада у понедељак процењено да се нови напад неминовно очекује.

"Заједнички центар за анализу тероризма проценио је да ниво претњи треба да остане на критичном степену док операција траје", рекла је Рад за Скај њуз.

У самоубилачком бомбашком нападу на крају концерта америчке певачице Аријане Гранде у Манчестеру у понедељак увече убијене су најмање 22 особе, а десетине је повређено.

Као осумњичени за напад идентификован је Салман Абеди који је рођен и одрастао у Британији. Абеди је из Манчестера, а родитељи су му либијског порекла. Од раније је познат британским властима.

Одговорност за напад преузела је Исламска држава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи