Скај њуз: Абеди био у Немачкој уочи напада у Манчестеру

Салман Абеди, осумњичени за самоубилачки бомбашки напад на концерту у Манчестеру био је у Немачкој четири дана пре напада, јавио је "Скај њуз", позивајући се на немачке обавештајне изворе.

Како се наводи, Абеди је био у Диселдорфу, који се налази на око 480 километара западно од Берлина, пренео је Ројтерс.

Скај њуз је објавио фотографије на којима се наводно види Абеди, након што је купио ранац за који полиција верује да га је употребио како би сакрио бомбу коју је активирао у нападу у Манчестеру.

На једној од фотографија наводно се види цена како виси са ранца.

Фотографије су снимљене у тржном центру Арндејл око 20 часова у петак, три дана пре самоубилачког бомбашког напада.

На фотографијама види се мушкарац у тамној одећи, који носи капуљачу и качкет, као и беле патике.

Према изворима Скај њуза, Абеди је подигао 250 фунти из банкомата у тржном центру у петак, а после купио ранац и отишао у супермаркет да купи воће.

Полиција је затражила од свих власника радњи у том тржном центру да им пошаљу снимке са безбедносних камера на којима постоји могућност да се детаљно види његово кретање током ноћи.

Британска полиција, која истражује самоубилачки бомбашки напад у Манчестеру, обуставила је размену информација са САД пошто су неки обавештајни подаци "процурели" у америчким медијима, јавио је данас Би-Би-Си.

У терористичком нападу, који се догодио пред крај концерта америчке певачице Аријане Гранде у понедељак увече, погинуле су 22 особе, а међу њима су била и деца, док је повређено 119 особа. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво