Два бомбашка напада у Хомсу, више од сто мртвих

Више од сто особа је погинуло, а на десетине је повређено у два одвојена самоубилачка напада сиријских побуњеника на владине безбедносне снаге у Хомсу, јавила је сиријска државна телевизија. Одговорност за самоубилачке нападе у Хомсу преузео је Сиријски Фронт Фатех ел-Шам.

"Напади су погодили седишта државне безбедности и војне обавештајне службе у два дистрикта", рекао је директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман за АФП.

Према његовим речима, у нападу је учествовало најмање шест нападача и неколико њих се разнело.  

Сиријски Фронт Фатех ел-Шам, који је раније био близак Ал каиди, преузео је одговорност за самоубилачке нападе у Хомсу, јавља АФП.

Према наводима Фронта Фатех ал-Шама, петорица њених преипадника су учествовала у два напада у два дистрикта у срцу града. 

У петак је командант америчких снага за Блиски исток генерал Џон Вотел ненајављено посетио север Сирије где је разговарао са лидерима локалне коалиције која се бори против џихадиста Исламске државе.

То је прва посета једног америчког команданта Демократским сиријским снагама од ступања на дужност председника Доналда Трампа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије