Бела кућа: Трамп врши процену ситуације у вези са Флином

Портпарол Беле куће Шон Спајсер рекао је да председник САД Доналд Трамп врши процену ситуације у вези са саветником за националну безбедност Мајклом Флином и разговара са потпредседником Мајком Пенсом о томе.

Ројтерс наводи да је Спајсерово саопштење, прочитано новинарима, оставило сумњу у вези са Флиновим статусом.

Саветница у Белој кући Келиен Конвеј изјавила је раније да саветник за националну безбедност Мајкл Флин има "пуно поверење" председника САД Доналда Трампа.

Британска агенција наводи да је ова изјава Трампове саветнице стигла у тренутку када "Флин покушава да преживи контроверзу у вези са његовим контактима са руским званичницима пре Трамповог преузимања функције".

"Генерал Флин има пуно поверење председника", рекла је Конвејова.

Одређени број саветника председника САД Доналда Трампа охрабрује шефа Беле куће да размисли о давању отказа саветнику за националну безбедност Мајклу Флину због тога што није признао да је разговарао с амбасадором Русије Сергејом Кисљаком о санкцијама које је одлазећа председничка администрација Барака Обаме увела Москви.

То је речено Ен-Би-Си њузу који подсећа да су и Флин и Трампов транзициони тим негирали да се тај разговор десио. Америчка телевизија наводи да се овако кадровске промене дешавају у свакој администрацији, било да је републиканска или демократска, али никада овако рано на самом почетку мандата.

Виши политички саветник у Белој кући Стивен Милер одбио је да у емисији ове телевизије каже да ли Трамп и даље има поверења у Флина.

Портал Политико је објавио да се Трамп пријатељима и савезницима жалио не само на Флина, већ и на својег шефа кабинета Рајнса Прибуса и прес-секретара Беле куће Шона Спајсера.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара