Матис: Иран подржава тероризам у свету

Амерички министар одбране Џејмс Матис изјавио је да је Иран држава који пружа највећу подршку тероризму, док је иранске војска саопштила да почиње нову војну вежбу.

"Што се тиче Ирана, то је држава која највише подржава тероризам у свету", рекао је током посете Токију шеф Пентагона, али је додао да не види потребу да се повећа број америчких војника на Блиском истоку.

Како преносе светске агенције, Матис је рекао да повећање броја америчких војника на Блиском истоку није у плану у овом тренутку, али и да САД имају капацитете да то евентуално учине.

"Мислим да би било мудро да Иран призна да оно што он ради привлачи пажњу многих", додао је Матис на конференцији за новинаре са јапанским министром одбране Томоми Инадом.

Иран је данас почео војне вежбе које укључују и ракетне пробе, наводи се у саопштењу иранске елитне војске, Чувара револуције.

Циљ вежби је да се покаже "потпуна спремност да се суочи са претњама" и "понижавајућим санкцијама" Ирану - наводи се на сајту Чувара револуције.

Током вежбе биће тестирани различити типови радарских система, ракете локалне производње, као и командни центри, наводи се на сајту.

Администрација председника САД Доналда Трампа увела је нове санкције Ирану због његовог програма балистичких ракета, неколико дана после пробе такве ракете која је изазвала гнев Вашингтона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије