Руски министар негира да је примио мито, одређен му притвор

Руски министар економског развоја Алексеј Уљукајев појавио се пред судом где је одбацио оптужбе да је примао мито, преноси агенција Тас. Суд је Уљукајеву одредио кућни притвор од два месеца, преноси "Ројтерс". Председник Русије Владимир Путин сменио је Уљукајева јер је изгубио поверење у њега.

Канцеларија тужиоца је подржала захтев да се министар стави у кућни притвор, преноси Тас.

Суд је наложио да Уљукајев буде стављен у кућни притвор на два месеца, преноси Ројтерс.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је руски председник Владимир Путин сменио Уљукајева јер је изгубио поверење у њега. 

Руски премијер Дмитриј Медведев изјавио је да оно што се догодило ударац и за Владу и за власти и нагласио да нико од министара до губернатора нема имунитет када је реч о корупцији.

Медведев је рекао да је потребно спровести веома подробну истрагу, али и нагласио да му је потпуно несхватљиво то што се догодило.

Уљукајев је пред судом одбацио оптужбе да је примао мито, преноси агенција Тас

"Намеравам да у потпуности сарађујем са истражитељима", рекао је Уљукајев пред судом.

Његов адвокат је рекао да нема доказа да је Уљукајев примао мито, док медији преносе, позивајући се на метеријале из суда, да су два сведока сведочила против њега.

Портпаролка руског Истражног комитета Светлана Петренко је данас изјавила да је Истражни комитет притворио Уљукајева под сумњом да је примио два милиона долара како би његово министарство дало позитивно мишљење о "Росњефтовој" куповини 50 одсто деоница које руска држава има у нафтној компанији "Башњефт".

"Алексеј Уљукајев је ухваћен на делу приликом примања новца", рекла је за Тас Светлана Петренко.

Светлана Петренко је изјавила да су истражитељи званично поднели оптужницу против Уљукајева.

"Он је оптужен за узимање великог мита и изнуду", рекла је Петренкова за Тас.

Истражни комитет је саопштио да Уљукајеву прети затворска казна од осам до петнаест година. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи