Путин: Русија ће учинити све да продужи прекид ватре у Алепу

Франсоа Оланд и Ангела Меркел изјавили су у Берлину да је састанак с руским председником о Сирији био "тежак и јасан". Владимир Путин поручио да ће учинити све што је у његовој моћи да буде продужен привремени прекид ватре у Алепу. Говорећи о кризи на истоку Украјине, сви су се сложили да морају наћи решење прихватиљиво за све.

Лидери Украјине, Русије, Немачке и Француске разговарали су у Берлину. То је први сусрет највиших званичника четири земље после годину дана. Разговарало се о решавању украјинске кризе, али и о Сирији.

Агенција Ројтерс преноси да је руски председник Владимир Путин рекао да је током разговора са француским колегом Франсоа Оландом и немачком канцеларком Ангелом Меркел, Москва предложила да се убрза доношење новог устава у Сирији.

Поновио је да је Русија спремна да продужи паузу ваздушних удара на сиријски град Алеп како би била допремљена хуманитарна помоћ.

"Русија ће учинити све да продужи прекид ватре у складу са ситуацијом на терену", рекао је Путин.

После тог састанка одржан је радни састанак Оланд-Путин-Меркел о сиријској кризи.

Оланд и Меркелова изјавили су да је састанак с Путином о Сирији био "тежак и јасан" и да није искључена могућност санкција Русији због бомбардовања цивила у Алепу.

Говорећи о кризи на истоку Украјине, сви су се сложили да морају наћи решење прихватиљиво за све.

"Овај посао морају да воде министри иностраних послова и саветници. То ће и даље бити веома тешко. Разговарали смо о свим питањима и показали смо јасну вољу да се заврши ова 'мапа пута' али сада, како ствари стоје, још има много посла да се уради", рекла је Меркелова.

Путин је рекао да су сви потврдили своју посвећеност споразуму из Минска. "Ми смо спремни да се прошири мисија ОЕБС-а, како у зони повлачења, тако и на местима складиштење тешког наоружања", рекао је руски председник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво