Патријарх Кирил тражи забрану абортуса у Русији

Патријарх московски и патријарх целе Русије Кирил потписао је писмо у којем позива на потпуну забрану абортуса на територији Русије, саопштио је представник за медије поглавара Руске православне цркве Александар Волков.

Иницијатива, која је усаглашена са Комисијом за питање породице, заштите материнства и детињства Руске птравославне цркве, позива, између осталог, да се свако зачето дете прогласи људским бићем и да му се да законско право на живот, здравље и благостање.

У документу се предлаже забрана хируршког и медикаментног прекида трудноће, средстава против контрацепције и помоћних репродуктивних технологија, који су саставни део, како се наводи, понижења људског достојанства и убиства деце која се налазе у почетној фази ембрионалног развоја.

Како преноси Спутњик, аутори иницијативе предлажу да се трудницама и породицама са децом пружа материјална помоћ из федералног буџета у висини минималне плате.

Потписе за усвајање иницијативе прикупљају Руски друштвени покрет "За живот" и покрет "Православни добровољци".

Након потписивања писма, патријарх Кирил је захвалио учесницима акције на раду и благословио их, навео је Волков.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 28. сеп 2016, 14:37) - jasmina [нерегистровани]

podrzavam

Smatram da zena u braku i treba da radja decu i da sa svojim covekom ima normalan odnos,posto se sve svelo na samouzivanje i bludnicenje otud i nemar prema trudnoci i neodgovornost parova da nehumanim cinom prekidaju zacet zivot kako bi mogli nastaviti beskonacno ciniti bludnicenje i razvrat .Gadim se koliko se trazi nacin da se opravda abortus ,nema tu pravdanja to je ubistvo,vaspitati kod kuce pa onda pustiti da se leze sa kim se stigne i obavezno snositi posledice svakog bludnicenja.Stvoriti odgovorno drustvo a ne podrzavati blud i razvrat.

(среда, 28. сеп 2016, 08:54) - anonymous [нерегистровани]

Strašno

zabrana abortusa tera žene da to rade na crno, što povećava smrtnost žena i nestručno obavljen abortus. Ja sam žena, i ako ne želim dete, pa ko će na silu da me tera da ga rodim. I ne vidim kako je intervencija abortusa neprirodnija od protetike zuba. Znači li to da oni kojima priroda nije dala dobre zube treba da idu bez njih ? Onda celu medicinu da zabranimo , pošto je neprirodna.

(среда, 28. сеп 2016, 02:34) - anonymous [нерегистровани]

Podrska

Svaka Hriscanska drzava treba zabraniti abortuse i sve sto je neprirodno.