Ердогана спасао „ајфон“, преко „Вотсапа“ организован пуч?

Турска агенција „Анадолија“ објавила је да су пучисти користили „Вотсап“ као главни канал комуникације. Ердоган преко "Face Time App"-а на „ајфону“ позвао народ да изађе на улице.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган никад није волео технологију, а поготово не друштвене мреже, а управо му је паметни телефон „ајфон 6“ синоћ током покушаја војног пуча у Турској, спасао државу, али и њега самог.

Како пише регионални Н1, у тренуцима тоталног хаоса, када је Си-Ен-Ен Турк био под окупацијом побуњеног дела војске, Ердоган је укључио Face Time App апликацију путем које је позвао народ да изађе на улице, и успротиви се војном удару.

„Превазићи ћемо ово“, рeкао је Ердоган путем Си-Ен-Ен Турк телевизије.

„Изађите на улице, и одговорите им. Они који су одговорни добиће заслужену казну“, Ердоганове су речи.

Суштина је у томе што су побуњени делови војске заузели просторије државне телевизије, те је Ердогану практично било немогуће да изађе у јавност.

Ипак, „ајфон 6“, а нарочито друштвене мреже – које турски председник не воли и које је често забрањивао и онемогућавао приступ у Турској – синоћ су промениле ток војне побуне која се завршила неуспехом.

Интересантно, турска агенција Анадолија објавила је да су пучисти користили Вотсап као главни канал комуникације у припреми за покушај војног удара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије