Читај ми!

Пет полицајаца убијено из снајпера у Даласу

Пет полицајаца је убијено, а девет особа је рањено када је на њих отворена ватра из снајпера у четвртак увече у Даласу у америчкој држави Тексас, у тренутку када су се у центру града одржавали протести због страдања двојице Афроамериканаца током полицијских интервенција у Минесоти и Луизијани, саопштила је полиција. Међу рањенима седморо су полицајци. На лицу места страдала су три полицајца, а још два су подлегла повредама.

Полиција је ухапсила три особе осумњичене за напад – два мушкарца и једну жену, јавља извештач РТС-а из САД Ненад Зафировић. Полиција је навела да је последњи нападач убијен после размене ватре с припадницима полиције у једном паркингу у центру Даласа. Поред полицајаца рањена су и два цивила.

Како је саопштила тамошња полиција, убијен је снајпериста који је тврдио да је поставио бомбе у Даласу и који је учествовао у нападу на полицију током протеста у том тексаском граду.

Један од страдалих је 43-годишњи полицајац који је био припадник обезбеђења једног саобраћајног предузећа. Идентитет осталих жртава није саопштен.

Шеф полиције у Даласу Дејвид Браун претходно је рекао да је из два снајпера погођено 11 полицајаца, од којих су тројица убијена, међутим, полиција Даласа је на Твитеру објавила да је и четврти полицајац подлегао повредама.

Полиција је касније саопштила да је и пети полицајац подлегао повредама.

Снајперски напади су се догодили у четвртак у 20.45 по локалном времену, у тренутку док је више стотина људи протестовало због убистава Афроамериканаца током полицијских интервенција у Батон Ружу у Луизијиани и у Сент Полу у Минесоти.

Шеф полиције Дејвид Браун рекао је да је снајпериста из Даласа циљано пуцао само у беле полицајце, гневан због убијања црнаца и додао да се још троје људи налази у притвору.

Нема индикација да је пуцњава у Даласу на било који начин повезана са спољним фактором, објавили су амерички званичници.

"Унутар наше заједнице нисмо приметили наговештаје за тако нешто" изјавио је неименовани званичник, преноси Ројтерс.

Градоначелник Даласа Мајк Роулинг рекао је да не верује да било ко од повређених у животној опасности, преноси АП.

Гувернер Тексаса Грег Абот је саопштио да је безбедносним службама државе Тексас наложио "да Граду Даласу понуде сваку потребну помоћ".

"У оваквим тренуцима морамо се подсетити и нагласити значај уједињења нас Американаца", истакао је Абот у саопштењу.

Потрага за нападачима одвијалa се у центру Даласа, а читав призор изгледаo je хаотично, са хеликоптерима који су надлетали центар града и полицајцима са аутоматским пушкама на угловима улица, пренео је Асошијетед прес.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије