Читај ми!

Трамп: Клинтон силовао жене

Претендент за номинацију републиканаца на председничким изборима САД Доналд Трамп искористио је реч "силовање" у вези са сексуалним скандалима бившег председника САД Била Клинтона.

Клинтонова супруга, бивша државна секретарка, фаворит је у трци за номинацију Демократске партије и у новембру ће се на председничким изборима суочити највероватније с Трампом који је надомак номинације републиканаца.

Трамп се у интервјуу за Фокс њуз на питања о наводима Њујорк тајмса о неприкладном односу према женама, окренуо Клинтону.

"Успут, знате, није то најгора ствар. Погледајте с чиме се све Клинтон провукао и шта је све радио", рекао је Трамп.

Водитељ телевизије Фокс њуз, која је наклоњена републиканцима, поставио је питања да ли би Њујорк тајмс на исти начин постављао питања женама које су оптужиле Клинтона за сексуално неприкладно понашање.

"У једном случају, реч је о показивању. У другом, о пипању, мажењу и додиривању против воље жене", рекао је водитељ, на шта је Трамп рекао "и силовање".

Портпарол Била Клинтона саопштио је да Трамп само напада када се осећа угроженим.

Трамп је протеклих недеља наговестио да ће сексуални скандали Била Клинтона имати битно место у његовој кампањи. На скуповима и друштвеним медијима Трамп је за Клинтона већ рекао да је "најгори у злостављању жена у историји политике".

Клинтона су током читаве каријере пратили наводи о ванбрачним аферама и сексуалним авантурама. Први такви наводи су се појавили док је био у првој кампањи за председника 1992, да би због сексуалних односа с приправницом у Белој кући Моником Левински био покренут поступак за његов опозив 1998.

Клинтон је 1998. пристао да плати 850.000 долара у погодби с Полом Џонс која га је оптужила да се скидао пред њом и износио непристојне понуде док је био гувернер Арканзаса.

Медицинска сестра Хуанита Бродрик га је 1999. оптужила да ју је силовао док је био тужилац 1978. године, а Кејтилин Вили, која је радила у Белој кући, тврдила је да ју је мазио на састанку насамо када се пријавила за посао. Клинтон је негирао обе оптужбе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво