Пенџаб, напад на базу индијских "мигова 29"

Најмање шест особа убијено приликом напада на ваздухопловну базу Патанкот у Пенџабу, где су смештени индијски авиони Миг-29 и хеликоптери, јавља индијска НДТВ. Све очи упрте у радикалну, исламистичку Армију праведника.

Међу убијенима су два војника и четири нападача. Како се чини, нападачи су у базу упали у полицијском аутомобилу, који су украли пре недељу дана.

Како јавља фотограф агенције АП, један хеликоптер је запаљен.

Портпаролка ваздухопловних снага Роче Д'Силва изјавила је да су најмање четири нападача пре зоре ушли у део базе где су смештени војници и отворили ватру.

После вишесатне размене ватре четири нападача су убијена, а полиција је затим почела да претражује шире подручје у потрази за могућим другим нападачима, преносе индијски медији. 

Додатни детаљи и идентитет нападача су непознати, а индијски медији акцију повезују са убиством седам цивила и полицајаца пре четири месеца.

Индијска обавештајна служба за тај напад оптужује исламисте из организације Лашкар ел Таиба, или Армија праведника.

Патанкот се налази у индијској држави Пенџаб, на ауто-путу који повезује државу Џаму и Кашмир где је већинско муслиманско становништво, с остатком земље.

Полиција истражује да ли су нападачи дошли из тог дела земље или из суседног Пакистана.

Побуњеници често изводе нападе у индијском делу Кашмира, где се од 1989. године боре за независност Кашмира или његово спајање с Пакистаном.

Премијер Индије Нарендра Моди је прошле седмице отишао у изненадну посету Пакистану и састао се с пакистанским премијером Навазом Шарифом, што је оцењено као могући знак побољшања односа две нуклеарне силе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи