Пожар у хотелу у Дубаију готово потпуно угашен

Ватрогасци су готово потпуно угасили пожар који је изненада избио у једном од најлуксузнијих хотела у Дубаију, наводе сведоци.

Из хотела "Адрес Даунтаун Дубаи", високог 63 спрата, и даље се издиже бели дим, али су ватрогасне службе углавном угасиле пожар који је избио синоћ око 21.30 сати по локалном времену, пренео је Ројтерс.

Сведоци наводе да се данас око поднева још могао видети пламен на нижим спратовима зграде, али је портпарол хотела изјавио да је ситуација под контролом.

"Пожар у хотелу је стављен под контролу. Хтели бисмо да изразимо своју захвалност властима због њихове брзе и професионалне помоћи. Истрага узрока пожара је у току", навео је портпарол.

Власти у Дубаију су саопштиле да је најмање 14 особа лакше повређено, док је једна особа претрпела срчани удар услед дима и гурања током евакуације касно синоћ, преноси АП.

Пожар у 63-спратном хотелу "Aдрес" избио је синоћ око 21.30 сати, а градски ватрогасци јутрос углавном са земље посматрају како горе горњи спратови, пошто не могу да до њих допру шмрковима из ватрогасних возила.

Нова година је, упркос пожару, у Дубаију прослављена како је и било планирано, уз раскошни ватромет са оближње Бурџ Калифе, највише зграде на свету, испред које се окупило више стотина хиљада људи.

Телевизија Ал Арабија са седиштем у Дубаију пренела је да је пожар избио на 20. спрату хотела "Aдрес", високом око 300 метaра, и да је касније наставио да се шири, па су сцене које су могле да се виде личиле на оне из филма "Паклени торањ".

Сви људи из зграде су евакуисани, а ватрена стихија је наставила да се шири у згради од 63 спрата, док су пламени језици били дугачки између 50 и 80 метара, навела је Ал Арабија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи