Читај ми!

Царнајев осуђен на смрт, извинио се породицама жртава

Џохар Царнајев и формално осуђен на смртну казну због бомбашког напада на Бостонском маратону 2013. године у којем су погинуле три особе, укључујући и осмогодишњака. Тада је више од 260 особа повређено, а убијен је и један полицијски службеник у масовној потери.

Бостонски бомбаш Џохар Царнајев који је у мају осуђен на смртну казну данас се извинио својим жртвама.

"Желео бих да се извиним жртвама и преживелима", рекао је Царнајев. "Жао ми је због живота које сам узео, због патњи, штете коју сам причинио", рекао је Царнајев на данашњем појављивању на федералном суду где је и формално осуђен на смрт, преноси Танјуг.

Ово је био први пут да је он дао изјаву на суду. До сада на суђењу није говорио.

Порота састављена од 12 чланова је једногласно 16. маја донела одлуку о смртној казни за Царнајева (21), који је на изрицању пресуде стајао са прекрштеним рукама.

Одлука је донета после укупно 14 сати већања током три дана, што је било медијски најпраћеније суђење за тероризам у САД још од суђења за бомбашки напад у Оклахома Ситију пре две деценије.

Порота је морала једногласно да донесе одлуку да би Царнајев добио смртну казну. У супротном случају, он би аутоматски добио доживотну казну затвора без могућности за условну слободу.

У нападу извршеном 15. априла 2013. близу циља Бостонског маратона је погинуло троје, а повређено више од 260 људи.

Одбрана је тврдила да је Џохар у време извршења злочина био поводљиви 19-годишњак, на којег је велики утицај извршио његов 26-годишњи брат Тамерлан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво