Абас: Нетанијаху не говори истину

Председник Палестине Махмуд Абас поручио је из Београда да се Палестина увек залаже за преговоре са Израелом, јер сматра да је то једини пут за решење сукоба. Абас каже да није истинита тврдња израелског премијера Бењамина Нетанијахуа да Изреал шест година покушава да разговара са Палестином и да жели преговоре.

Абас је, одговарајући на питања новинара после састанка са председником Србије, рекао да Палестина, да би се преговори наставили, само тражи да се заустави насељавање на њиховој територији.

"Да би смо обновили преговоре само тражимо да се заустави насељевање на нашој териорији, а то је легитман захтев и цео свет то поштује и не прихвата насељавање", истакао је палестински председник.

Абас је рекао да није истинита тврдња израелског премијера Бењамина Нетанијахуа да Изреал шест година покушава да разговара са Палестином и да жели преговоре.

"Ми 60 година дајемо инцијативу за преговоре и не верујемо да постоји други начин за постизање циља", рекао је Абас и нагласио да се Палестина залаже за преговоре са Израелом јер сматра да тај сукоб треба решавати мирним путем.

"Одбијамо свако привремено решење и предлоге о успостављању привремених граница. Захтевамо спровођење политичких, економских и безбедносних споразума између Изреала и Палестине који Израел непрестано крши", рекао је Абас.

Абас је поручио да Палестина тражи ослобођење свих палестинских заробљеника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво