Читај ми!

Ал Каида понудила злато за вођу Хута

За хватање или убиство лидера снага јеменских Хута и његовог савезника, бившег председника Јемена Алија Абдулаха Салеха, Ал Каида је на видео-снимку понудила награду од 20 килограма злата, објавила је посматрачка група СИТЕ, преноси "Танјуг".

Сунитска Ал Каида сматра шиитске Хутије неверницима. Побуњени Хути, које предводи Абдел Малек ел Хути, су пре шест месеци освојили главни град Јемена, Сану, потпомогнути војним јединицама оданим бившем председнику Салеху.

Саудијска Арабија, узнемирена због растуће моћи Хута, за које се сумња да их војно помаже Иран (иако Техеран то демантује), је пре две недеље, у коалицији са више других арапских земаља, отпочела ваздушне нападе на њхове положаје.

Циљ ове офанзиве је био да се спречи да Хути освоје и други највећи град у Јемену, Аден, и да се подржи међународно признати председник Јемена Абдрабу Мансур Хади, који је побегао из земље и нашао уточиште у Саудијској Арабији.

Локални огранак Ал Каиде искористио је конфликт у земљи и прошле недеље освојио град Мукалу и ослободио из затвора једног од својих вођа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи